Mirena

Dobrý den, od prosince mám zavedenou Mirenu a neustále mám problémy s bolestmi v podbřišku a pak následné krvácení, špinění, návaly bolesti hlavy. Již dvakrát jsem byla u doktora dělal mi i ultrazvuk a vše je vpořádku mám prý vydržet a brát ascorutin. Ale myslím si že to vpořádku není, co mají tělísko kolegyně zavedené tak po třech měsících jso vpořádku bez problémů. Mám sedavé zaměstnání a doopravdy i toto mi při delším sezení dělá problémy, takže na bolest každý den beru Algifen. Možná tak necelá týden v měsíci se cítim lépe. Jinak si myslím, že né tak levná záležitost jako je Mirena by měla splňovat něco jiného. Tělísko nyní si nechci nechat vyndat blíží se mi odlet na dovolenou a mám strach že by problémy byly ještě větší. Vlastně jsem si ho nechala zavést na základě domluvy s doktorem, jelikož jsem rok nebrala žádnou HA a měla pořád návaly a silnou menstruaci, ale kdyby nebylo těch bolestí v podbřišku a někdy i stavy na odmdlení tak bych to snad ani tolik neřešila. Ještě jsem zapomněla podotknout že mimo jiné beru ještě Xyzal, magnezium, Lozepranol, Rivotril. Píšu to jen jestli to nemá nějaké nežádoucí účinky k Mireně i když si myslím, že né, jelikož pan doktor o tom ví. Děkuji předem za odpověď. Pavlína

Odpověď odborníka:

Potíže po zavedení Mireny by neměly trvat déle než nejvýše 6 měsíců, bývá velice dobře snášená, v tomto případě by bylo na místě zvážit odstranění Mireny, aby jste neměla zkaženou dovolenou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: