Mirena

  • Dotaz od: Valášková
  • Publikováno: 21.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,20.702008 mi byla zavedena Mirena a po nepřetržité špinění-menstruaci si už nevím rady,gynekolog asi také. měsíc jsem brala CYKLO3FORT-bylo pořád stejné "špinění" ,ted¨NORETHISTERON -stále špinění.PO půl roce problémů ji budu chtít vyndat,prosím porad´te.děkuji Valášková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vás gynekolog neinformoval, špinění je při Mireně u některých žen normální, některé nemenstruují vůbec, ale procento není předem dané a nedá se ani odhadnout, jak bude každá žena reagovat. Cituji z informací o léku: Mirena skutečně ovlivňuje menstruační cyklus. Může ho změnit tak, že máte lehce zakrvavělý výtok (špinění), kratší nebo delší menstruaci, slabší nebo silnější krvácení nebo může způsobit úplné vymizení menstruace. Mnohé ženy často špiní nebo mají lehké krvácení mimo menstruaci během prvních 3 - 6 měsíců po zavedení Mireny. Některé ženy mohou mít v tomto období silné nebo dlouhotrvající krvácení. Pokud tyto obtíže přetrvávají, informujte svého lékaře. Celkově je pravděpodobné, že dojde k postupnému snížení počtu dní menstruace a snížení množství krve, kterou při menstruaci ztrácíte. Některé ženy nakonec úplně přestanou menstruaci dostávat Konec citace. Všude se vyskytuje slovo některé, proto nemůžete spoléhat na to, že jsou to všechny ženy, reakce na gestagenovou antikoncepci je silně individuální, dá se proto předpokládat, že pokud zvolíte i jiný typ jednosložkové antikoncepce, bude se vaše tělo chovat podobně. Neznepokojujte se, krvácení není přece překážkou, hlavní je vysoká spolehlivost Mireny v zabraňování těhotenství a o tento efekt jde v první řadě. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mirena | Od: Valášková | 23.1.2009 20:23
Dobrý den,poradíte mi někdo,po 6 měsících zavedení Mireny neustále ŠPINÍM .DĚKUJI vALÁŠKOVÁ
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: