Mirena

Vážená paní doktorko,dovoluji si poprosit Vás o radu ohledně Mireny. Je mi 36 let, mám dvě děti (r. 2005 a 2011, oba porody neplánovaně císařským řezem), další těhotenství neplánujeme. Mám vždy velmi silnou menstruaci trvající zhruba týden, už týden předem bolesti zad, břicha, hlavy, nevolnost. Asi v letech 2000 - 2004 jsem užívala Mercilon, ale ačkoliv mi, subjektivně viděno, vyhovoval, zjistilo se, že mám zvýšené jaterní testy. Okamžitě jsem ho vysadila a od té doby žádnou HAK neužívám. Mám žlučníkové kameny, ale "nezlobí", a sklon k chudokrevnosti, jiné zdrav. problémy nemám nebo o nich nevím, žádné léky neužívám (nanejvýš Brufen 400 právě při PMS). Gynekolog mi doporučuje Mirenu, hlavně z důvodu zmírnění PMS a intenzity menstruace. Prosím mohla byste mi poradit, jestli to opravdu zkusit...jaká jsou pro a proti z hlediska Vašich zkušeností? Děkuji a zdravím Vás. Eva

Odpověď odborníka:

Zkušenosti s Mirenou mám pozitivní i osobní, je to snad nejlepší antikoncepce na trhu, a nejlevnější. Nežádoucí potíže jsou špinění, tělo ji nemusí přijmout, někdo má potíže při styku - bolesti dělohy po orgasmu apod. Je to velmi málo případů proti ženám,které mají Mirenu a naprosto vyhovuje. Oasobně ji doporučuji,ikdyž počítejte i s malým procentem, že Vám nesedne a bude se muset vyndat. Byla jedna pacientka s bolestma po styku za 12 let:) mějte se fajnově

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: