Mirena a bolest v podbříšku

Dobrý den, je mi 20 let a 5. týden mám zavedenou Mirenu. Po zavedení jsem pár dní cítíla bolesti, už proběhla i slabá mensturace. Tedy 4 týdny bez výrazných problémů. Avšak poslední dobou cítím při styku píchaní v pravé straně podbříšku a občas mě tam zabolí i při běžném ležení či sezení. Dnes v noci jsem tento pocit měla opět, várazně mě tam zabolelo, ale poté žádná bolest. Teď mě tam mírně pobolívá. Chci se zeptat jestli mám mít starosti co se týče cyst,či případně vypuzení Mireny. Plánovala jsem kontrolu na gynekologii až za 2 týdny. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Každé tělísko po jeho zavedení může až 3 měsíce dělat určité problémy. Pobolívání v podbřišku či špinění mimo cyklus jsou nejčastější. Zhruba po měsíce od zavedení nebo po první proběhlé menstruaci je vhodné provést ultrazvukovou kontrolu uložení tělíska. Měla byste tedy navšívit svého gynekologa a toto vyšetření provést.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle
Články: Ledviny – jeden z nejdůležitějších orgánů v těle
Již staří Číňané považovali...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: