Mirena a časté mykózy a problémy s moč. měchýřem

Dobrý den, mám dotaz ohledně mirény a možné souvislosti s mými po zavedení častými mykózami. Dřívě jsem mívala mykózy, ale jen tak jednou do roka a jen mírné svědění za to nyní po zavedení mireny jsem ji měla asi 5 krát ročně a hodně nepříjemné (hodně ošklivé výtoky). Kromě toho mám teď problémy s močovým měchýřem. V moči mívám zvýšené hraniční množství bílých krvinek a naposledy červené krvinky a krevní destičky. Dnes jsem byla na uretro-cystoskopii a jsem zdela zdravá.Nicméně mě stále trápí nutkání na močení i po vymočení. Před spaním jdu klidně 3 krát a stejně nemohu spát protože mě stále tlačí močový měchýř. Uroložka tvrdí, že to bude pravděpodobně mirénou, gynekolog tvrdí, že je to nesmysl. Že teď musím být hormonálně vyrovnaná a moč. měchýř s mirénou nemá co dělat. Krom toho, když žena přijde ke gynekologovi 4x ročně s mykózou, prý je to úspěch - tvrdí pan doktor. Je možné, že za všechny mé problémy může miréna? Pocit neustále plného moč. měchýře, který tlačí je strašně nepříjemný... a chtěla bych se toho zbavit. Na internetu jsem zatím žádnou podobnou zkušenost s mirénou nenašla... Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem, Anka...

Odpověď odborníka:

Mirena souvislost s močovým měchýřem mít nebude, jinak při močovém nálezu který uvádíte bych rozhodně neřekl,že jste po urologické stránce zdravá,moč by měla být bez nálezu a ani souvislost Mireny s mykozou není pravděpodobná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: