Mirena a deprese

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně vnitroděložního tělíska Mirena. Mám ho již pátým rokem. Nyní přes měsíc zažívám divné období, co se týče psychiky. Necítím se dobře, nic mě nebaví, mám smíšené pocity. Tyto problémy se vyskytly z ničeho nic, byla jsem max. spokojená se životem, s prací, s přítelem...nevím tedy, co se děje. Hledám různé vysvětlení a na internetu jsem narazila na to, že jedna paní měla problémy s depresemi právě kvůli Mireně. Je možné, že když už tělísko mám pátým rokem, že by to mohla být příčina těchto problémů? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nemyslím, že by to mělo souvislost s Mirenou, když ji máte již 5 rokem a hlavně její působení je převážně lokálně v dutině děložní, jinak počítejte s tím, že po 5 letech je nutná výměna, účinná látka je již spotřebována. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: