Mirena a diabetes

Dobry den pane doktore, rada bych Vas pozadala o Vas nazor a radu. Jiz 9let jsem diabeticka 1.typu, z toho rok na inzulinove pumpe..Jsem 8tydnu po porodu a potrebuji vyresit antikoncepci, dalsi dite jiz z manzelem neplanujeme..plne kojim. Muj gynekolog mi navrhl pro mne jako nejvhodnejsi variantu antikoncepce (aby se mi nezhorsila cukrovka) telisko Mirena..hodne jsem o mi jiz davno premyslela, hlavne z duvodu, ze clovek nemusi na nic myslet a nezapene si vzit prasek..tohle je super..10.2 mam objednany termin na zavedeni teliska, ale cim vice se termin blizi, tim vice si nejsem jista, zda prave do teto ochrany mam.oslovila jsem nekolik kamaradek,precetla si spoustu recenzi, a mam z teliska velke obavy..mnoha zen "nesedla" mely problemy s dlouhodobym krvacenim, pocenim (s timto mam problem jiz diky cukrovce, neumim si predstavit,ze by to melo byt jeste horsi),bolesti bricha, pribirani atd..tohle vsechno me odrazuje..pros muzete mi poradit, jaky mate na to nazor a jakou ochranu by jste mi vzhledem k memu zdravotnu stavu doporucil? Muzou se u Mireny pouzivat tampony a hrozi, ze se telisko napriklad pri pohlavnim styku poskodi ci vytahne? Dekuji moc

Odpověď odborníka:

Myslím,že nemusíte mít obavy s Mirenou mám již dlouholeté dobré zkušennosti,tampon můžete používat a nemyslím,že by se při styku sama vytáhla,je to dobrá volba. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x