Mirena a vyšší věk

Dobrý den, používala jsem Mirenu 5 let, naprosto bez potíží, menstruace mi prakticky vymizela, jen občas jsem nepatrně špinila a měla jsem citlivější prsy. Po 5 letech jsem si Mirenu nechala vyjmout a chtěla jsem nechat zavést novou, ale doktorka to odmítla s tím, že v 41 letech už jsem blízko přechodu a to je Mirena prý velmi nevhodná. Přitom jsem v různých poradnách na webu našla od lékařů doporučení na Mirenu i po 50. Proto prosím o Váš názor a radu. Vím, že bych měla nechat tělo odpočinout 1 až 2 měsíce, což mám také v plánu, ale moc ráda bych se k Mireně pak zase vrátila. Předem dík za reakci...

Odpověď odborníka:

Není žádný důvod,proč by jste Mirenu neměla mít zavedenou,ve Vašem věku to naopak považuji za velmi vhodné,ani pauza 2 měsíce není potřebná příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x