Mirena a zakloněná děloha

Dobrý den, jsem po druhém porodu a další dítě neplánuji. Chtěla jsem si nechat zavést tělísko Mirena ale moje gynekoložka mi ji nedoporučila protože mám zakloněnou dělohu. Chtěla bych se zeptat jaké problémy by to mohlo způsobit. Váhám totiž s volbou antikoncepce. Horm. tabletky už nechci, měla jsem po jejich užívání problémy a jinou antikoncepci zatím nemůžu protože kojím. Takže mi Mirena připadala jako dobrá volba. Díky za info.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při zakloněné děloze by mohl vzniknout problém při zavádění, asi tohoto se paní doktorka obává. Co zkusit vaginální antikoncepční kroužek (Nuvaring) nebo antikoncepční tyčinky, které se dávají pod kůži (samozřejmě po ukončení kojení) ? Informujte se nejprve na webu (zadáním výše uvedených termínů do vyhledávače), potom u lékařky, zda jsou pro vás vhodné ze zdravotního hlediska. Je to moderní antikoncepce a s vysokou účinností. Jinak je na pořadu dne nehormonání antikoncepce - ženský pesar (www.pesar.unas.cz) nebo spermicidní prostředky, které spolu s kondomem (užívány zároveň) jsou poměrně vysoce ůčinné a oblíbené hlavně na zapad od našich hranic. Spermicidní prostředky jsou Patentex oval nebo Pharmatex, další ev. po informaci v lékárně. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: