Mirena - délka působnosti

Dobré odpoledne, mám již 5. rokem zavedenou Mirenu - konkrétně od 20.4.2004. Do dnešního dne jsem byla bohužel přesvědčená, že je to teprve 4.rokem... Mohu si tělísko nechat vyměnit až v červnu (jsem dočasně mimo republiku) aniž bychom museli používat jiný druh antikoncepce?? Tedy funguje Mirena spolehlivě s nějakou tolerancí i po 5ti letech? Děkuji, pozdrav ze slunečných Alp, Lucie M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po uplynutí pěti let od zavedení není již antikoncepční účinek zajištěn. Je proto třeba používat i jiný druh antikoncepce, neboť ochrana před otěhotněním není Mirenou po pěti letech bezpečně zajištěna. Ze zdravotních důvodů je třeba staré tělísko co nejdříve vyjmout, neodkládejte proto návštěvu gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x