Mirena - problémy

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor: Je mi 46 let, před 20 měsíci jsem si nechala zavést antikoncepční tělísko Mirena. Předtím jsem několik let měla náplasti Evra, které mi po všech stránkách vyhovovaly, ale pan doktor mi od mých 40 let každou návštěvu důrazně připomínal, že v mém věku je povinen mě informovat o riziku a potřebě změny HA - bez estrogenů.(Podotýkám, že jsem zdravá, žádné hemat. problémy, a to ani v rodině.) Bohužel mi Mirena nevyhovuje. Jde to sice vydržet, menstruace je slabá, ale nepravidelná, často mě pobolívá břicho, trpím nadýmáním a bohužel došlo i k velmi výraznému zhoršení pleti (takové akné jsem neměla ani v pubertě...) Vážně přemýšlím o změně. Opravdu neexistuje nějaká HA pro ženy v mém věku, která by mi opět zlepšila pleť a zároveň zmírnila krvácení? (Bez HA jsem mívala velmi silné křeče a silné krvácení, nevolnost) Předem děkuji za Váš názor, Táňa

Odpověď odborníka:

Pokud nejste kuřačka nebo nemáte jinou kontraindikaci hormonální antikoncepce například stav po trombóze byla by možná nízkodávkovaná hormonální antikoncepce. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: