Mirtazapin

Dobrý den, pěkně prosím o radu. Je mi 25let a mám potíže se spánkem... Sloužím totiž noční i denní dvanáctihodinové směny a navíc nepravidelně. Tak 1-3 noční do týdne. Mám třeba noc, noc a hned den a pak zese noa a tři dny volna a pořád v různých variacích dokola... Své zaměstnání nemohu opustit. Lékař mi předepsal Martazapnin 30mg (trápí mě i dlouhodobě skleslá nálada). Ten lék mi skvěle pomáhá. Beru ho týden. Spánek se prakticky ihned upravil. Nálada zatím ne, ale to prý trvá déle. Když si ale lék vezmu večer při noční, potřebovala bych do očí zápalky, abych neusnula. Bude veliká chyba, když lék 1-2 týdně při noční vynechám?Ztratí na účinnosti? Předem děkuji za věcnou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Aleno! Dávku bych určitě nevysazovala, pro správnou účinnost tohoto léku je potřeba, aby se ve vašem těle utvořila správná "hladina" a k tomu je nutné brát lék pravidelně. Je ale možné denní dávku rozdělit do 2 menších dávek, zkuste tuto možnost probrat s vaším ošetřujícím lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: