Mirtazapin a jeho účinky

Dobrý den, moje maminka (70 let) užívá již rok Mirtazapin Sandoz 15 mg - 1/2 tbl večer. Začala se jí zvedat krevní hladina cukru, neprve kolem 7 a nyní se pohybuje kolem 9. Může to být následkem užívání tohoto léku? Zároveň ji velmi často bolí hlava a má sucho v ústech - mohou i tyto příznaky být následkem užívání tohoto léku? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Může jít o nežádoucí účinky Mirtazapinu. Rozvoj diabetu (cukrovky) často souvisí s vzestupem tělesné hmotnosti. Doporučuji, abyste toto sdělili psychiatrovi, který by měl toto zvážit před dalším předepsáním léku. Pokud již deprese odezněla, je možné uvažovat o vysazení léku, pokud ne, je možné vyzkoušet nějaké lépe tolerované antidepresívum.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: