Mizivá boulička v třísle

Dobrý den, strašně moc vás prosím o radu, jsem velice zoufalá.. Je mi 19let, vážim 52kg a asi od páté třídy mám bouličku v pravém třísle, která jednou za čas vyleze a pak se zase ztratí...třeba ted byla celou zimu zalezlá, ale tento tyden po dlouhe dobe zase vylezla...velikost i vzhled boulicky je pořád stejný jako dříve... Je vypouklá, kulatá, viditelná o velikosti v průměru asi 1,5 nebo 2 cm... Do dnes nevím zda je to tříslná kýla nebo nejaka uzlina nebo neco takového, protože vzdy kdyz jsem sla k lekári, tak boulicka mezi tim zmizela, tím pádem jí doktoři nikdy nevideli a na ultrazvuku to taky nenasli...nevím co mám delat....Ted mi behem dne také pořád vyléza a zase zaleza...a dokonce me to zaclo i trochu bolet, nekdy kdyz se zhluboka nadechnu tak me tam píchne nebo při moceni me to tam tlaci, nekdy pri kýchnuti, nebo nejakych pohybech. Plus k tomu mám takové nafouklé tvrdší břicho a jakoby takový tlak a táhnutí v něm a prijde mi že i zaražené větry...Je mi z toho divne, jsem z toho moc smutná a to mi gynekolog jeste nasel tento tyden cystu, která má tedy zmizet sama, ale s tou boulickou v trisle si nevim rady, doktori tady mi neporadí a ja mam o sebe strach....Napiste mi prosím svuj nazor na to co bych to mohla mit a jak mám dale postupovat...Jste už má posledni nadeje...Predem moc dekuji za odpoved...S pozdravem Nikola

Odpověď odborníka:

Myslím, že není žádný důvod k zoufalství. Mohlo by se skutečně jednat o drobnou tříselnou kýlu, ale kýlu většinou lékař najde při vyšetření i když kýla zmizí, vyšetřením prstem a při kašli nebo tlaku na stolici. Pokud tomu tak není může se jednat o drobnou objevující se zánětlivou uzlinku. Pokud ji zjistíte zajděte si na chirurgickou ambulanci v místě vašeho bydliště Pokud se jedná o zvětšenou uzlinu tak nezmmizí do několika hodin. Po vyšetření budete míst stanovenou diagnosu a budete klidnější. Potom jemožno stanovit příslušnou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Správný výběr kompresivních punčoch aneb Na velikosti záleží
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zubní kaz
Články: Zubní kaz
Zubní kaz, karies, je...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Články: Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Mnoho lidí se obává toho, o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x