Mladší těhotenství

Dobrý den. Mám trápení. Naposledy jsem měla menstruaci 1.10. 2009, na konci října jsem si dělala těhu test, který byl pozitivní. Pak ještě jeden, také pozitivní. Na gynekologii jsem byla až 2.12, moje paní doktorka nemá ultrazvuk, vyšetřila mě klasicky, ale něco se jí nezdálo. Říkala, že se jí zdá těěhotenství o dost mladší a zapochybovala, jestli vůbec těhotná jsem. . . Nabrala mi krev, NA výsledkY jsem si volala odpoledne, to jsem mluvila pouze se sestrou, která mi řekla, že těhotenství se potvrdilo, ale mimoděk zase říkala, že ty hodnoty HCG zase vypadají nějaké vysoké. Výsledek je ten, že jsem totálně rozhozená. Na ultrazvuk jdu k jinému lékaři, ale až na konci prosince. Mohla se moje mudr jen splést? Nebo jsou na místě obavy? Mám si prosadit vyšetření ultrazvukem dříve? Jinak žádné potíže nemám, krvácení, bolesti v podbřišku, nic, vš OK. Ale nemám ani těhotenské příznaky, ale ty jsem téměř neměla ani při prvním těhotenství. Poraďte mi, prosím. Děkuji Katka Heřmanová

Odpověď odborníka:

Dobrý den Katko! Rozhodujícím vyšetřením u vás bude právě ultrazvuk, který ukáže, jak to s vaším těhotenstvím vypadá. Pouze na základě hodnoty hCG nelze nic předpokládat. Pokud nemáte bolesti ani nekrvácíte, je termín na konci prosince časově v pořádku. Nicméně chápu, že to čekání na něj je velmi nepříjemné - zkuste na pracoviště kde vám ultrazvuk budou dělat ještě zavolat, třeba někdo vyšetření zrušil a pro vás se najde bližší termín...držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: