Mladý kardiak?

Dobrý den mám problém zřejmě se srdeční arytmií. Je mi 30 let aktivně sportuji ( kolo,běh, posilovna, turistika, ...) . Stává se mi že cítím u srdce nepříjemné zachvění čí vynechání. Nevěnoval jsem tomu velkou pozornost a přičítal to velké únavě , protože přiznám někdy se trochu přetěžuji a navíc jsem teď měl psychický problém po rozchodu s přítelkyní. V poslední době se mi stalo že ono vynechání bylo silnější , dokonce jsem měl pocit že se mi udělaly mžitky před očima. Velmi jsem se vyděsil začal zrychleně dýchat a dokonce se pozvracel. Ještě v noci mě kamarád odvezl na interní vyšetření na EKG mi byli zjištěny pouze zvýšené odstupy ST ve V2-4 (do 0,15mV) biochemie v pořádku (S_TnT menší než 0,010) pro jistotu jsem byl ještě převezen do nemocnice v HK. EKG bylo po 3 měřeních beze změn závěr byl -nejedná se o akutní koronární syndrom , nespecifické EKG změny. Ještě týž den mě propustili. Byl jsem velice rád nicméně ono zachvění či vynechání jsem pocítil občas i poté. (upozorňuji že po řádném odpočinku jsem se začal po konzultaci s lékařem norm. zatěžovat skoro jako dříve) Jsem ale skoro neustále napjatý a při každé zátěži mám velký strach a když pocítím ono vynechání tak také V práci se mi stalo že ač jsem byl v klidu na obědě začali mne mravenčit obě dlaně a málem jsem omdlel.Opět jsem prodělal interní vyšetření a hned mě poslali domů . Jsem z toho velmi nešťastný kolikrát se bojím i vyjít rychle schody i když se nijak zvlášť nezadýchám jsem velmi nervózní. Interní vyšetření jsem prodělal 3krát a nic závažného nezjistili. Nicméně můj život je teď dosti omezený skoro se bojím abych stále jen neseděl doma. Rád bych začal jezdit zase na výlety na kole apod. ale nedaří se mi to ... Mohli byste mi prosím poradit o co se může jednat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Víťo! Mám pocit, že se jedná o zvýšený tonus sympatiku, celkovou napjatost a nervozitu. Srdcena to reaguje rychlejší akcí, určitým sevřením, snížením max. výkonnosti... Obraz typicky doplňuje Váš popis "jsem velmi nervózní". Doporučuji promyslet si systém odpočinku, v klidu a dobře jíst, dostatečně spát, vést uspokojivý sexuální život. Neuškodíte si psychoterapií a konsultací s lékařem celostní(holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Články: Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Až polovina všech diabetiků...
Dochází vaší štítné žláze dech? Je čas dodat hormony
Články: Dochází vaší štítné žláze dech? Je čas dodat hormony
Štítná žláza má coby orgán...
Na co nezapomínat při léčbě kortikoidy: 2. část
Články: Na co nezapomínat při léčbě kortikoidy: 2. část
Protizánětlivě působící...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: