Mléčný zub

Je mi 19let a mám mléčný zub (trojku nahoře vpravo). Na rentgenu se ukázalo že stálý zub leží nad ním jakoby "kolmo". Zubařka mi řekla, že by se dal udělat zákrok v narkóze, kdy se mléčný zub vytrhne a ten stálý se nějak vytáhne a nahradí ho, ale přliš jsem to nepochopila. Nahradí se zub na místo mléčného ihned při operaci? Budu chodit s mezerou mezi zuby? Jak takový zákrok probíhá?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie, vaše lékařka zřejmě myslí ortodontickou extruzi (vytažení) zubu do vzniklé mezery pomocí pevného drátěného oblouku (určitě znáte někoho, kdo má tzv. rovnátka na pevno) . To je ale možné pouze někdy a spíše u zubů jen málo skloněných. Celá léčba je poměrně zdlouhavá a náročná, celkově málo používaná, v dnešní době ji nejčastěji nahrazuje použití implantátu. Nicméně bez RTG snímku je to pouze odhad. S pozdravem MUDr. Martin Lamm

MUDr. Martin Lamm
MUDr. Martin Lamm

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá zubní ordinace Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: