Mleko

dobri den chtela jsem se zeptat vim že neschvalujete kravske mleko ale od kdy dite ho muže mam 15 měsični dcertu ješte ji kojim ale přestvama aodnaučuju ji z kravskym mlekem domacim v kašich už ho mněla před pul rokem a rano ho davam tak 2měsice ale ted ma prujem a nevim z čeho je sice oslabena často je nemocna a bere atb lečim ji probiotukama a rybumunylem nikdy stolici tuhu uplně nemněla ted zase je nemocna davam ji sirupy od kašel muže to byt z toho řikali mi že jak ma dite oslabenou imunitu miva často prujem vždycky jsem ho mněli tak 2-3 dny ale ted už skoro tyden ted inhalujeme ambrobene a nedavame sirup 2 den tak nevim po ranu je stolice normalni husta a pak tak 5krat řidči

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ivano! Kravské mléko má pro takto malé dítě nevhodné složení - vysoký obsah bílkovin a minerálů, které zatěžují ledviny. Dětem by se mělo kravské mléko podávat až po dokončeném druhém roce věku. Zvláště pokud je vaše dcerka často nemocná, určitě bych ji nepřestávala kojit, mateřské mléko je nenahraditelným zdrojem protilátek, které zlepšují obranyschopnost dítěte. Průjem u vaší dcerky nyní pravděpodobně souvisí s užíváním antibiotik, je velmi dobře, že dostává probiotika. Dále je třeba upravit holčičce i stravu, vhodné je suché bílé pečivo, suchá rýže, suché těstoviny, popř. banán, libové kuřecí maso. Dbejte také na dostatečný přísun tekutin, zvláště v tomto horkém počasí. Pokud se průjem během tří dnů neupraví nebo se zhorší, navštivte vašeho dětského lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: