Mléko v 20 měsících

Dobrý den, mám 20.měsíčního syna. V 18.měsících jsem přestala kojit, protože jsem přišla o mléko. Náhradní umělé mléko syn odmítá v různých podobách - bez příchutě, ochucené i jiné značky. Může už pít kravské mléko? Mléčné výrobky má rád. Nevím v jakém množství. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Zoubková! Vývoj Vašeho syna probíhá v pořádku. V roce a půl je zcela v pořádku odstavit, dle moderních poznatků jste syna do života kojením až do tohoto věku vybavila velmi dobře. U kojených dětí bývá "problém" s tím, že odmítají umělá mléka, celkem běžný. Ještě nějakou dobu je pro něj z nutričního hlediska výhodnější speciální výživa, kravské mléko má jiné složení, je "silnější". Odborné stanovisko je však takové, že od 1 do 2 let věku je možno podávat jak mléko, tak mléčné výrobky. Vždy volte výrobky plnotučné (hlavně mléko samotné) - dítě potřebuje hodně tuku kvůli vývoji nervové soustavy. Porce mléka nebo ml.výrobku (pudink, kaše, yogurt, sýr) je asi 1/4 až 1/2 šálku, denní přísun max. cca 2 šálky. Snažte se jej nenavyknout na hodně sladkou chuť, do života mu to dobře poslouží (např. barevné jogurty).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: