Mlhavé vidění

DObrý den, chtěla jsjem se zeptat, poslední dobou se mi stává, že mám chvilkama mlhavé vidění..... Vím, že mám zřejmě blokádu krční páteře, protože už léta, když si lehnu do pro mě nevhodné polohy, tak cítím tah na hrku , který vystřeluje až do hlavy, po změně polohy, bolest rychle odejde... Je možné, že i mlhavé vidění by mohlo být ve spojení s krční páteří? Také jsem sledována pro vyšší nitrooční tlak, zatím bez lěčby..... Na oční jsem objednaná na 15.4. Děkuju moc za odpověd...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou problémy s občasným mlžením do blízka a je Vám více než 40 let, tak je možné, že už budete pro blízko potřebovat brýle. Obecně...je možné aby Vaše obtíže měly původ v problémech s páteří. Řešením je pak rehabilitace a pravidelné cvičení. Pokud nestoupne nitrooční tlak nad 30 torrů, tak nezpůsobí problémy se zrakovou ostrostí. Tam příčina velmi pravděpodobně nebude.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Články: Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Každý druhý Čech umírá na...
Biopsie jater a ledvin
Články: Biopsie jater a ledvin
Biopsie je výkon, při...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alzheimerovo onemocnění – novodobá epidemie?
Články: Alzheimerovo onemocnění – novodobá epidemie?
Alzheimerovu nemoc lze...
Kouření – zabiják sexuální touhy
Články: Kouření – zabiják sexuální touhy
Pravdou je, že kouření může...
Pravidla péče po operaci střev či jiné části trávicího traktu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: