Mnohocetne fibromy v konecniku

Dobry den, chtela bych se zeptat zda fibromy mohou mit virovy puvod ( mam je uvnitr konecniku). Byla jsem jiz dvakrat na operaci odstraneni fibromu (vyriznuti) v celkove narkoze. Ale fibromy se mi stale mnozi a nektere zvetsuji. Bojim se, aby mi odstranenim jednoho fibr.nevznikly nove..Jiz mam planovanou treti operaci (3.behem tohoto roku!). Nevim co proti novemu vysevu delat..Je to nekonecny boj. Dochazim pravidelne na proktologii. Dekuji za odpoved.Milena

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Mileno. Nemohu takto virtuálně na dálku posoudit, oč konkrétního se ve Vašem případě jedná. Infekční podklad mají takzvaná kondylomata a pak opravdu může vznikat opakovaně recidiva. Pokud by to byly pouze fibromy, měl by jeden zásah stačit. Obvykle jich nebývá více, proto si myslím, že se spíše bude jednat o virová kondylomata. V takovém případě budete v nejlepších rukou u proktologa i v případě, že bude nutné zákroky opakovat. Hezký večer.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: