Močová infekce a těhotenství?

V den začátku menstruace jsem začala mít hnědý výtok s kousky (krev moc netekla), trvá to už pět dní a do toho mám problémy s močením (pálení a časté nuceni). S tím jsem byla u doktorky napsala mi antibiotika, ale nepomohli. Mohou ty dvě věci souviset? S manželem se nechranime, pokoušíme se už rok o miminko.

Odpověď odborníka:

Hezký den Marcelo, tak nejprve pálení při močení a častější nucení na močení by nemělo být příznakem těhotenství, skutečně se spíše jedná o močovou infekci, pokud Vám antibiotika, která paní doktorka stanovila nepomohla, bude na místě kultivační vyšetření moči a určení typu bakterie, která potíže způsobuje a také její citlivosti na antibiotika. Samozřejmě je možné, že jste k tomu těhotná, doporučím Vám provedení těhotenského testu. Pokud se těhotenství potvrdí, nezapomente o tom informovat Vaši lékařku při nové volbě antibiotik na močovou infekci, ne všechna antibiotika jsou totiž pro těhotnou vhodná. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: