Močové cesty

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou. Před 14 dny mi byl udělán, při prevenci, rozbor moči. Prokázala se infekce. Bohužel u sebe nemám nález, ale hodnoty, které mají být max. 12 jednotek mám 25 a 64. Žádné problémy s močením ani bolest v podbřišku jsem nepozorovala. Jen občas pocit zvýšené teploty, ale vždy odezněl. Lékařka mi doporučila urologický čaj. Minulý týden jsem byla u imunologa a ten mi ihned nasadil Biseptol 480 mg. s tím, že jde o zánět močových cest. Biseptol beru třetí den /od pátku/ 2-0-2. Pocit na zvýšenou teplotu se mi stále vrací, ale horečku určitě nemám. Od včerejšího rána mne tupě bolí ve spodní části zad a od toho patrně i lehce břicho /jako před menstruací/. Nevím však, jestli to nemůže být od zad nebo gyn. původu. Když si do zad uhodím, tak to nebolí. Mám dlouhodobě /několi let/ vysokou FW 60/80, aslo již jen 520, CRP 15. Doposud jsem nikdy nález v moči neměla. Prosím o radu, zda se nemůže jednat o zánět ledvin nebo něco horšího? Za jak dlouho by měl Biseptol zabrat? Mohu si vzít Ibalgin? V lékárně mi ho v kombinaci s Biseptolem nedoporučili. VELICE DĚKUJI.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko, Biseptol je velmi účinný jak na záněty močových cest, tak i ledvin. Je možné, že Vaše potíže nyní souvisejí s užívání Biseptolu - mnoha lidem je po něm nevolno a pociťují bolesti. Ibalgin ani acylpyrin se nedoporučuje - okyseluje moč a Biseptol se pak v moči vysráží a nefunguje. Vhodnější je z tohoto pohledu paralen. Také byste měla při léčbě hodně pít. Jestli jde o zánět ledvin, teď zjistit nepůjde - už se léčíte. Pokud by se náhodou potíže po léčbě vrátily, pak lze udělat i tato vyšetření. ASLO hodnoty jsou ale vysoké, stejně tak sedimentace, pravděpodobně šlo o streptokokovou infekci, ta je zřejmě na ústupu (dle CRP).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: