Močové cesty

Dobrý den, v úterý ráno jsem cítila řezání při močení.V moči mi byla zjištěna krev a pí.doktorka mi předepsala Cotrimoxazol al forte. po 12h(trpím tak jednou do roko zánětem moč.cest). Piji urolog.čaj 2,5-3l denně.Od dnešního dopoledne chodím každých 20min.močit. Řezání již necítím, jen tlak a stále nucení.Trpím i na gynekolog. výtok.Mám pocit častější potřebynež tomu bylo včera.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro. Někdy se při antibitické léčbě stane, že se předem neodhadne vhodné antibiotikum (bakterie můžou být na podané atb rezistentní, tj. odolné), nebo se zvolí vhodné antibiotikum, které danou bakterii účinně hubí, ale v průběhu léčby se začnou pomnožovat jiné bakterie, které jsou vůči právě užívanému antibiotiku odolné - nejčastěji se tak děje u Candidy. To by mohl být i Váš případ (vzhledem n gynekologické potíže), proto prosím navštivte lékařku, aby provedla kultivační vyšetření a znova přehodnotila startegii léčby.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Články: Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Přírodní a klinicky ověřená...
Ztratili jste vlasy? Neztraťte sebevědomí!
Články: Ztratili jste vlasy? Neztraťte sebevědomí!
Léčba rakoviny některými...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vylučovací urografie
Články: Vylučovací urografie
Vylučovací urografie (IVU...
Víte, jak si správně změřit tep?
Články: Víte, jak si správně změřit tep?
Tepová frekvence znamená...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: