Močové cesty a biseptol

Chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Před cca. 8 lety jsem trpěla na opakované záněty močového měchýře, které odezněly po rozšíření močové trubice (ambulatně nejednalo se o dilataci ), sem tam mě během pár let trápil náběh na zánět, vždy jsem si vzala Biseptol a bylo vše v pořádku. Před třemi měsící jsem dostala vaginální mykózu - přišla před menstruací a den po menstruaci vše vypadalo v pořádku, měla jsem pohlavní styk (chráněný s kondomem ) a zánět se rozjel naplno - zasáhl i močové cesty. Šla jsem na gynekologii, kde mi byly poskytnuty léky jak na zánět pochvy - na mykózu, tak na močový měchýř. Den potom jsem odlétala na dovolenou do subptropů - velké teplo a vlhko. Zánět se mi vrátil, po návratu jsem byla na urologii, kde mi byl dán Nitrofurantoin - nalezena E Coli v moči 10/4 (ve velmi malém nožství) - ten nezabral a na gynekologii Macmiror - ten zabral. Měla jsem menstruaci, takže stěry na gynekologii nebyly možné. Stále mě trápilo pálení při močení - hlavně ráno a večer. Při další kontrole na gynekologii mi lékař udělal stěry z pochvy - chlamýdie negativní a nález v pořádku. Ale mé problémy s pálením při prvním a posledním močením přetrvávaly. Navštívila jsem znovu urologa, který mi dal na základě stěrů z moč. trubice - kde nalezena opět E Coli a z vyšetření z moče také E Coli - Augmentin. Potíže ale stále přetrvávaly bez zlepšení, navíc s příchodem menstruace došlo k vyhrocení pálení a dokonce i řezání při močení. Antibiotika jsem na příkaz lékaře ten den dobrala, byl to šestý, poslední den. Večer jsem si zoufalá vzala biseptol.. Zabral mi do dvou hodin, dnes beru třetí den a potíže jsou lepší - vlastně skoro žádné nemám. Jak se může stát, že zabere biseptol a ATB ne? Doktor mi také řekl, že mi neudělá stěry na ureaplasma, jelikož si je jistý, že to být nemůžou.. Vůbec nechápu jeho jistotu, kde si mohu nechat testy udělat sama? Doporučil mi brát biseptol večer před spaním.. Děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Především bych vám doporučil znovu projít urologickým vyšetřením, zda nebude potřeba znovu rozšířit močovou trubici. Biseptol mohl zabrat jako jediný, protože existují baktérie, které jsou na jiné léky necitlivé. Je potřeba najít příčinu infekce, přeléčit onemocnění močových i pohlavních orgánů, k tomu dodržovat režimová opatření a vynechat sex. Biseptol na noc je rovněž řešením, ale až po důsledném dovyšetření.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: