Močový měchýř

Dobrý den, Měla bych dotaz ohledně pálení, řezání při močení a cítím moč v konci močové trubice. Byla jsem vyšetřena na gynekologii s tím, že mi zjistili chlamydie, které mi vyléčili a jsou negativní ve stěru z močového měchýře, čípku i z krve a moče. Jinak na gynekologii jsou všechna vyšetření vpořádku. Výsledky z močového sedimentu jsou specifická hmotnost 1,027. pH 5,5. Bílkovina, glukóza, ketolátky, urobilonogen, bilirubin, krev, leukocyty, erytrocyty jsou negativní. Nitrity jsou pozitivní. Bakterie hodnota 2. Oxaláty hodnota 1. Může to něco značit? Je to docela nepříjemné a paní na urologii je docela neschopná tak se vás chci zeptat než navštívím jinou urologii.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nepíšete, zda byla provedena klasická kultivace moče. Dále zda byly provedeny i testy na ureaplasmata a mykoplasmata. Důležité při přeléčení chlamydiové uretritidy je také současná léčba obou partnerů. Nevím, jak přesně léčba probíhala, ale ideálně je dobré, aby se léčili oba partneři současně a po přeléčení se provedl u obou kontrolní test a teprve při negativitě u obou je možno provozovat nechráněný styk. . S pozdravem LM.

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x