Močový předmět

Dobrý den, v posledních 5 letech mívám časté záněty močového měchýře(4krát za rok).V nemocnici mi doporučili,abych šla na zákrok - rozšíření močové trubice. Obvodní lékář mi to však nedoporučil. Nevím jak se rozhodnout. Prosím o vaše vyjádření.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ludmilo. Dilataci močové trubice Vám nejspíš doporučují na základě zjištěného zúžení. Pravdou je, že tyto zákroky nemusí být 100% úspěšné. Často po takovém zákroku dochází znovu k zúžení močové trubice. Samotná stenóza (zúžení) močové trubice taky vaše opakující se záněty nespůsobuje- je spíše důsledkem chronického zánětu. Doporučuji Vám, aby jste požádala Vašeho praktického lékaře k hloubkovému dovyšetření včetně vyšetření na ureaplazmata a chlamýdie. /Nejčastěji se provádí odběr krve na serologii, v moči často nebývají zachyceny./ Pokuď se u vás potvrdí infekce chlamýdiemi či ureaplazmaty, je nutno dovyšetřit i Vašeho partnera a léčit Vás součastně. Taky navštitve gynekologa, aby se vyloučil i chronický zánět pohlavních orgánů (chronická kandidová infekce může vést k celkovému oslabení organizmu). Taky na posílení imunity doporučuji Uro-Vaxom, brusinkové preparáty, prevencí je také dostatečný pitný režim, volné oblečení (nevhodná jsou tanga a úzké kalhoty).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: