Modřina na koleni

Vážený pane doktore, přišlo mi zbytečné Vás tímto obtěžovat, ale ráda bych se pro jistotu zeptala. Minulý týden v úterý jsem se jela projet na kolečkových bruslích. Bylo vlhko, tudíž se mi brusle smekla, snažila jsem se vyrovnat a nespadnout, což se mi podařilo, ale trochu jsme se země dotkla vnitřní stranou levého kolena. Klasicky jsem pak pokračovala ještě 12 km projíždkou. Koleno mě nijak extra nebolí, pouze na dotek, spíše nad tou modřinou. Modřina na lýtku ani nevím, z čeho se udělala, jelikož tam jsem se ani nepraštila. Pokud mě to nějak neobtěžuje, mám to nechat klasicky být? Chodit můžu, brusle, běh jsem zvládla také. Zasílám fotografii, jak vypadá noha dnes. Neřešila bych to, ale spíše mi moc nejde do hlavy, že to vlastně ani nebyl pád či nějaká velká rána - rodina mě strašila na nějaký problém v koleni, proto raději píši. Děkuji předem za odpověď a omlouvám se za banální dotaz :).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikolo. Předně žádný úraz není banální :) Myslím si, že touto dobou už nemáte žádné potíže a že se modřina téměř vstřebala. Přesto Vám dlužím odpověď. Pokud nemáte jakékoliv obtíže při pohybu kolena (bolest, omezení hybnosti, otok, zánět), není potřeba tomu dále věnovat pozornost. Zřejmě jste si poranila větší žilku v podkoží. Modřiny na dolních končetinách mají tendenci se "rozlévat" ve směru gravitace, proto jste ji mohla pozorovat i v oblasti lýtka. V případě obtíží neváhejte kontaktovat chirurga či ortopeda. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x