Mohl by utrogestan posunout ovulaci??

Dobrý den, chtěli by jsme s partnerem miminko a proto mi byl předepsán Utrogestan na srovnání cyklu. Minulý MS cyklus jsem ho začala užívat od 20DC 1-0-1 po 7 dní. Ovulace dle měření BT a ovu testu proběhla 15DC poslední pohl. styk 14DC. Mimo to piji kontryhelový čaj 2x denně do ovulace pro posílení děl. sliznice. A 28.1. nastala další MS po krásném 28DC. Nyní 10.2. jsem 14DC a dle BT to vypadá, že ovulace proběhla už 12DC. Jelikož ovu testem testuji obden a ten 12DC jsem netestovala, nemohu ovulaci stvrdit i ovu testem. Je to možné?? Že by ji ,,utroš" až takto posunul?? Lut. fázi mívám cca 14 dní. O miminko se snažíme 3tí měsíc. PS: jsem 2 roky po interupci v 7+2, fyzicky jsem v pořádku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Utrogestan ovulaci neurychlí,používá se k upravě cyklu nebo jako podpůrná léčba k udržení ranné gravidity. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: