Mohl to byt epilepticky zachvat?

Dobrý Večer, chtěla jsem se zeptat, Jsem ve 21tt (toto je mé třetí těhotenství.). Přibližně před 15 lety jsem prodělala krvácení do mozku a 10 let neberu žádné prášky na paměť ani na nic jiného. Mívám bolesti hlavy Nějak sem to nikdy neřešila. Před par dnami sem prodělala chřipku s vysokými teplotami přes 38C. když sem si na chvilku lehla a zavřela oči, po otevřeni bylo cca 15 minut pryč a měla jsem děsně pokousaný jazyk. Vůbec si nepamatuji že by jsem se tak pokousala. Zajímal by mě váš názor jestli vyhledat neurologa a podstoupit vyšetřeni. A hlavně jestli to byl opravdu epilep. záchvat jestli to nemůže ublížit miminku. (dodám že manžel je silný epileptik) Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní,popisovaný stav mohl být skutečně epileptický záchvat, pokud Vás nikdy neviděl,už to přesně nezjistíme.Ale pokousaní jazyka nevzniká u žádné jiné poruchy.Určitě musíte vyhledat neurologa a absolvovat potřebná vyšetření.Opakování záchvatů může být opravdu pro miminko nebezpečné .

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Na hluboké proleženiny pomůže HemaGel
Články: Na hluboké proleženiny pomůže HemaGel
Proleženiny. Strašák všech...
Hořčík pomáhá zlepšovat stav atopického ekzému
Články: Hořčík pomáhá zlepšovat stav atopického ekzému
Koupání v solném roztoku z...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: