Mohou mít rotaviry trvalé následky?

Dobrý den, jde o mi o kamarádku (15). Ta měla před 5 lety rotaviry, byla silně dehydratovaná s skončila v nemocnici. Tvrdí, že kvůli tomu upadla 30 minut do klinické smrti. Od té doby má prý alergie na všechny pálivá jídla. A i teď po 5letech musí nosit roušku protože má oslabenou imunitu. Říkala mi, že měla nějakou vzácnou formu rotavirů, proto musí chodit každý týden do nemocnice na kontroly. Má dokonce zakázáno sportovat. Dále mi také říkala, že musí chodit na ozařování, protože se to chová podobně jako nádor.. Když mi to říkala, tak se mi to zdálo přetažené za vlasy, teď když to píšu přijde mi to absurdní. Kámoška chce abych ji litovala, tak sem si chtěla ověřit jestli to může (alespoň něco) být pravda. Moje otázka tedy zní jestli mohou mít rotaviry na člověku trvalé následky, jestli existuje nějaká takováhle vzácná forma. Děkuji za odpověď Bára

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Báro. Máte pravdu, je to přitažené za vlasy. Bohužel ale jen podle toho, jak líčíte její potíže tak, jak Vám je popisuje ona, nemohu posoudit, co přesně má za nemoc. Je mi líto. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: