Mohu bez problémů brát lék

Broncho-Vaxom? Mám chronickou lymfatickou leukémii 16 let, pouze chodím na pravidelné kontroly. Již několik mi je předepisován užívám Broncho-Vaxom2x ročně pro častý kašel a mám určité pochybnosti – v návodu se sice píše o stimulaci B lymfocytů, ale současně o možnosti výšení cirkulujících T-lymfocytů. Mohu opravdu tento lék bez problémů užívat? Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Aleno, v příbalových letácích se musí uvádět jakékoliv nežádoucí účinky, které byly kdy zaznamenány, i když je jejich výskyt vzácný. máte-li pochybnosti, pak jistě přípravek lze nahradit bezpečnějším preparátem. Pokud byste chtěla získat bližší informace zkuste se obrátit na SÚKL - státní ústav pro kontrolu léčiv.KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Jak zhubnout (3. díl)
Články: Jak zhubnout (3. díl)
Aby člověk zhubnul, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: