Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Užívám antikoncepci Artizia. Tento měsíc po dobrání platíčka se mi dostavila menstruace poměrně slabší něž obvykle. První dva dny bylo krvácení trošku silnější, třetí den a čvtrtý den téměř žádné. Je to normální? Nemohu být těhotná? Antikoncepci beru pravidelně. Druhý den po dobrání platíčka jsem měla s přítelem pohlavní styk, ale dával si pozor a před vrcholem penis vyndal. Předem děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je bězné, že během užívání hormonální antikoncepce dochází k zeslabení menstruačního krvácení. Chráněná jste i během pauzy. Není zde tedy předpoklad, že byste mohla být těhotná.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: