Mohu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné být těhotná, když jsem měla před měsícem tzv. "prášek po". Po dvou týdnech se mi menstruace dostavila(měla jsem ji déle než obvykle a nebyla tak intenzivní) a další měsíc taky (tu jsem měla už jako dřív). Jenže jsem se dočetla, že je možné být těhotná i když máte menstruaci, tzv. první měsíce těhotenství. po druhé menstruaci po prášku "po" jsem si zašla na gynekologii , kde mi udělali ultrazvuk(pro moji klidnou dušičku) a výsledkem bylo, že těhotná nejsem. Je možné, že bych mohla být těhotná i když mi ultrazvuk těhotenství vyvrátil? K tomu mám pocit, že mi neustále tiká něco v břiše v linii pupíku. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byste měla otěhotnět před 6 týdny, těhotenský váček by byl na ultrazvuku zcela jistě vidět. Pokud vidět nebyl, neotěhotněla jste. Menstruace Vám také přišla pravidelně a v obvyklé intenzitě. Skutečnost si můžete ověřit těhotenským testem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Články: Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Když se řekne žloutenka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mužský orgasmus
Články: Mužský orgasmus
Mužskému orgasmu předchází...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: