Mohu chytit žloutenku typu e

Dobry de, jsem tehotna v 12 tyden, moje maminka ma žloutenku typu E mohu ji ja nebo ma 2 leta dcerka chytit dekuji

Odpověď odborníka:

Jano, žloutenka typu E se přenáší kontaminovanou pitnou vodou nebo potravinami a má těžší průběh v těhotenství. Mezilidský přenos nákazy kontaktem je méně častý, ale možný. Proto doporučuji kamarádku nenavštěvovat a nevystavovat se zbytečnému riziku, obzvláště jste-li těhotná.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: