Mohu užívat cipralex 10mg a zároveň adipex retard ?

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,zdali mohu užívat Cipralex 10mg-který mi byl předepsán a zároveň Adipex retard.Potřebovala bych zhubnout 10kg ale jen mou silnou vůlí to nedokážu.Bojím se ale,že až začnu užívat Cipralex-který už mám doma-začnu přibírat na váze.Prioritní je pro mne být samozřejmě v klidu,bez jakýhkoliv depresí a úzkostí-ale s mou nadváhou se tyto příznaky jen zhoršují-stydím se za sebe a nechodím už raději vůbec ven :-( Není to až taková hrůza ale je to ve mě a nejde to potlačit.Takže bych chtěla užívat obojí,pokud to jde a nijak mi to neuškodí.Cipralex jsem užívala již v minulosti dva roky bez problémů-ale poté jsem je náhle vysadila.Je to cca 5let a byla jsem si teď pro léky znovu.Mám úzkosti,deprese a extrémní výkyvy nálad. Děkuji za odpověď.Krásné svátky :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání Adipexu u psychiatrických onemocnění, včetně deprese je kontraindikováno ( zakázáno). Není tedy asi vhodné ho ve Vašem užívat.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Bílý flíček na dásni Už asi před třemi dny jsem si všimla zarudnutí horní...
  • Výron kotníku Chtěla bych se zeptat, jak dlouho bývá oteklý a bolestivý kotník...
  • Potničky Chci se zepat, jak mam osetrit potnicky u 4 mes.chlapecka. Roztok ze...
  • Molusky Nejlepší kamarádka mé dcerky(jsou ve školce)má Molusky po celém tělíčku...
  • Bulka na noze Chtěla jsem se zeptat. Hraju závodně volejbal, a tedy jsem zvyklá...
 
Naposledy čtené: