Mohu zažalovat nemocnici?

Dobrý den. Před 2lety jsem spadla z kobyly na beton,jeli jsme do nemocnice kde mi doktor řekl,že mám zlomený zápěstí,že budu mít 4 týdnu sádru potom ortézu a potom rehabilitaci..Sestra mi udělala tak strašně volnou sádru,že mi málem spadla když jsem jí to řikala,řekla mi,že ví co dělá. za 14 dní jsem měla kontrolu kde mi doktor sádru sundal s tím,že je všechno v pořádku ale že sádra byla volná. ruku mi nechal úplně volnou a po týdnu mi dal rehabilitaci. Měla jsem magnety ale po měsíci mi začala jít ven kost a měla jsem křivou ruku. Fyzioterapeutka mě poslala zpátky do nemocnice kde mi druhý doktor řekl, že jsem to zápěstí neměla zlomený ale nalomený a že tam nic nevidí,že ruka je v pořádku( přitom se na ruku ani nekoukl a seděl u počítače) Na rtg mě sestra seřvala že jsem se jim na smínku hýbla a že jsem to určitě neměla zlomený... Dal mi tedy ortézu a jinou rehabilitaci. Šla jsem tam po rehabilitacích s tím,že mě to neustále bolí a třetí doktor mi řekl,že jsem to zápěstí měla na 2x zlomený. Po 2 letech mě ruka pořád bolela když jsem vzala těžkou věc tak zčervenala nebo při změně počasí. Šla jsem tedy k našemu známému ortopedovi kde mi po hmatu řekl,že mám chronický zánět šlach byla jsem poslaná na rtg kde se vše ukázalo. Dostala jsem na 4 týdny sádru následuje ortéza a rehabilitace. Dá se s tím něco dělat? Přemýšlela jsem,že bych je zažalovala ale jaká j možnost,že by jsme to měli vyhrané? Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Kristýno. Na Vaší otázku mohu odpovědět pouze částečně - ano, nemocnici lze žalovat. Zda "byste to měli vyhrané" (máte tím na mysli finanční odškodnění?) Vám ale říci nemohu. Jen podle Vašeho textu není možné posoudit, zda došlo v postupu k nějaké chybě (a zda by tato případná chyba ovlivnila další běh událostí) i když rozporuplnost informací, které Vám byly postupně podávány, je samozřejmě velmi zvláštní. Máte-li pochybnosti, je vždy vhodné se nejdříve obrátit na příslušného ošetřujícího lékaře a nejasnosti řešit hned s ním, žaloba by měla být až krajní možností. Ohledně dalšího postupu léčby se raďte se svým ošetřujícím lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: