Mokvající balanitis

Dobrý den paní doktorko, chci se ještě zeptat k předchozímu dotazu ke kožnímu problému ( viz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/problemy-s-kuzi-na-penisu-119119 ). Obě postižená místa byla po léčbě Belogentem a Micetal jakoby se šedým povlakem a pod ním bylo lehké zarudnutí. Nyní jsou tato místa zarudlá, bolestivá a silně mokvající. Z ran vychází tekutina, se kterou se uvolňují kousky nejspíše odlupující se kůže. Na urologii mi doktor chtěl znovu předepsat Framykoin, který by mi znovu vyvolal reakci - řekl, že je potřeba takové rány udržovat v mastnotě. Mám z venerologie mast s Rivanolem. Chci se zeptat, jestli je správný postup - vždy ráno a večer otřu zbylou Rivanolovou mast společně se sekretem s odlupující se kůží, místa pod sekretem jsou extrémě citlivá a bolestivá na dotek a tak provedu koupel v hypermanganu, šetrně vše znovu vysuším ubrousku a ihned natírám znovu mastí. Nevím jestli je toto správný postup léčení. Je to přirozená reakce hojení? - To, že se odlupuje svrchní kůže. Za dva dny si jdu pro výsledek stěru na urologii a bojím se, že se příčina nenajde - tak jako doposud. Existují i další možná vyšetření - například nějaké mikroskopické fotografie, testy aj., které by mohly příčinu odhalit?

Odpověď odborníka:

Váš postup je asi v pořádku, ale pokud se ložiska nehojí, bylo by vhodné zopakovat stěry ze spodiny mokvajících ložisek a ev. provést i histologické vyšetření vzorku kůže.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: