Molekulárně genetické vyšetření versus těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, nevím, jestli tento dotaz směřovat přímo na Vás. Byla jsem na vyšetření kvůli podezření na Leidenskou mutaci (jsem heterozygot pro MTHFR, Factor XIII a homozygot pro haplotyp A1 v genu pro EPCR. Dle závěrečné zprávy bylo vyšetření bez závažnější patologie. Nyní jsem rok a půl po tomto vyšetření a v 7. týdnu těhotenství. Toto vyšetření je finančně nákladné, proto bych Vás ráda požádala o radu, zda jej ještě požadovat, zda by těhotenství mohlo mít na moji diagnozu nějaký vliv? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že gynekolog je s vaší osobní anamnézou obeznámen a jak jistě víte, nejsou výsledky vašeho vyšetření kontraindikací k těhoteství. Nedomnívám se, že další vyšetření by bylo přínosné.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: