Molusky

Dobrý den, ráda bych se zeptala na tento problém.4letý syn má molusky a z původních asi 50 jich má ještě 5.Potíráme je duofilmem.Zá týden odjíždíme na dovolenou s výukou plavání a naše paní doktorka tvrdí,že pokud molusku potřu duofilmem, není infekční a dítě může do bazénu.Neradi bychom infekci rozšířili a tak Vás prosím o Váš názor,zda to je pravda.Děkuji za odpověď Klára Brzáková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kláro! Bradavice jsou silně infekční a vlhké prostředí bazénů je jejich hlavní působiště. Duofilm je kyselina mléčná a salycilová, hlavním principem jejich působení je rozrušování povrchu zhrubělé kůže. Potírají sice činnost virů, které bradavice způsobují, ale myslím, že by bylo vhodnější počkat se synovým plaváním, až bude zcela zdráv. Domnívám se, že chodit s bradavicemi plavat do bazénu je neetické, protože tím vystavujete řadu dalších lidí riziku infekce a nutnosti léčení. Jistě jste věděli již v době plánování dovolené, že má syn moluska... Na druhou stranu, má-li pět posledních malých bradaviček, třeba se ještě do týdně ztratí. Můžete bradavice ošetřovat častěji, i dvakrát denně.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: