Monocyty a hiv

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či môžu veľmi zvýšené monocyty (takmer o 100% od normy) a príznaky mononukleózy znamenať aj inú nákazu keďže mononukleóza mi zistená nebola.Určite som mala oslabenú imunitu keďže sa mi objavili v tom istom čase aj kondylomy. Mohlo by to znamenať aj nákazu HIV vírusom? dočítala som sa že pri HIV sú monocyty skôr znížené, len neviem či aj v prvých mesiacoch čiže pri akútnej nákaze. alebo mam skor pátrať po niečom ako CMV?

Odpověď odborníka:

Zvýšené monocyty nalézáme u řady onemocnění, jejichž výčet přesahuje rozsah mojí odpovědi. Pokud máte obtíže, doporučuji navštívit praktického lékaře a nechat se podrobně vyšetřit. Jestliže máte pochybnosti stran HIV onemocnění, lze si nechat udělat testy - na infekční ambulanci či spádové hygienické stanici.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: