Mononukleóza

Dobrý den, 2 týdny jsem měla virózu, ve středu mi pediatr udělal testy na mononukleozu i přes žádné příznaky kromě nesnesitelné bolesti hlavy. Testy potvrdily, že jsem už v půlce virové mononukleozy. Mám dietu, léky a 2 týdny klid doma. Chci se zeptat, za jak dlouho budu moct být se svým partnerem( on taky nemá žádné příznaky mononekluozy). Předem díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Karolíno. Bohužel informací, které jste mi poskytla, je dost málo. "Testy" na mononukleózu se mohou týkat jaterních testů, změn v krevním obraze, protilátek proti viru infekční mononukleózy. Infekční mononukleóza trvá u různých jedinců různě dlouho a nelze tedy určit "polovinu" trvání nemoci. Spíše se domnívám, že jste nyní v rekonvalescenční, čili úzdravné fázi. Pokud máte dietu a léky, tak předpokládám, že máte vyšší jaterní testy, ale je to jen odhad. Termínu "být se svým partnerem" moc nerozumím, ale pokud se ptáte na Vaši infekčnost, tak ta se odvíjí od doby akutní fáze nemoci, a ta většinou trvá po dobu trvání horeček. Podrobnější informace by Vám ale měl samozřejmě dát lékař, který Vás ošetřuje. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: