Mononukleoza

V únoru jsem prodělala mononukleozu. Dva týdny zpět, jsem začala cítit znovu větší únavu, s tím, že jsem cítila bolest uzlin ze zadní části krku. Poté se připojila i bolest uzlin v prsou a začala jsem se znovu hrozně potit v noci, kdy jsem schopná propotit několik triček a tepláků. Je to zcela normální, když se mi i znovu vrátil zánět močových cest? Moc děkuji...

Odpověď odborníka:

Infekční mononukleóza je onemocnění které může být vyvoláno více virovými původci. Projevy tak nebývají vždy u všech jedinců ani stejně intenzivní ani stejně vyjádřeny. Obtíže které popisujete jsou navíc již v delším časovém odstupu po prodělané infekci (z vašeho dotazu nepoznám, ale předpokládám, že monukleóza byla zcela odléčena do plné úzdravy). Váš současný stav může být vyvolán řadou příčin, ale zcela jistě také vůbec nemusí souviset s prodělanou infekční mononukleózou. Doporučuji vám co nejdříve kontaktovat svého praktického lékaře k základnímu vyšetření u něj a dle jeho výsledku k dalšímu postupu. Praktik by měl rovněž vědět o zánětu močových cest i když by třeba již byl léčen jiným lékařem (urolog, gynekolog).
S pozdravem
Karel Bláha

MUDr. Karel Bláha
MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: