Mononukleóza

Dobrý den, u mého syna bylo vysloveno podezření na infekční mononukleózu. Má angínové příznaky a lékařka nám sdělila, že nízká sedimentace ukazuje na přítomnost viru. V tuto chvíli čekáme na výsledek krevního odběru. Mám velkou obavu, protože hraje fotbal. Může se jednat o něco jiného? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Bakteriální původce angíny je při nízké hodnotě sedimentace opravdu spíše nepravděpodobný. Mezi virové původce angín patří kromě viru infekční mononukleózy např. enteroviry. Velmi záleží na klinickém obraze - pokud jsou u vašeho syna v krku přítomny bělavé povlaky a má výrazně zvětšené krční uzliny, pomýšlela bych spíše na infekční mononukleózu. Definitivní odpověď vám přinesou až výsledky odběrů.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: