Mononukleoza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat...Byla u mě teď zjištěna mononukleoza. Nejsou však napadena játra, ale ten vir prý ve mě je. Mám být v klidu a dodrzovat dietu. Chci se optat, zda je možné, aby další testy vyšly hůř než ty na kterých jsem byla posledně a jestli je roziko, ze tento vir by mohl játra ještě napadnout?

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Virus infekční mononukleosy má afinitu k imunitním buňkám i k buňkám,které jsou v játrech-při infekci tedy dochází často k přechodnému vzestupu tzv.jaterních testů.Je proto vhodné játra v tomto období nezatěžovat,volit vhodnou stravu,omezit fysickou zátěž,nepít alkohol...Stav končí za kratší či delší čas úzdravou-zánět jater v tomto případě nepřechází do chronicity

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x