Mononukleoza

Dobrý den, mám dotaz. Do února mám dietu a omezenou fyzickou námahu. Prosím vás, měla jsem mononukleozu.. ale prý pouze mírnou. Žádnou teplotu jsem neměla a únava po 2 týdnech přestala a cítila jsem se fit. Moje doktorka si myslí, že jsem slabá a že bych se na lyžích ani na bruslích neudržela. Já vím, že moje tělo v žádném případě slabé není....vůbec se tak necítím. Když vím, že jsem mono neměla tak závažný ...a vůbec se necítím slabá. mohla bych jít pomalu bruslit... nebo pomalu lyžovat? Dietu jsem teď o svátcích moc nedodržovala...snad to nevadí? Já prostě nechápu, proč musím dodržovat dietu další 3 měsíce, když mi doktorka řekla, že už jaterní testy jsou v pořádku? Chtěla bych alespoň lyžovat....Děkuji za odpovědi!!! :))

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych Vám doporučila dietu i klidový režim dodržet. Měla jste štěstí, že průběh mononukleozy byl mírný a vy jste se brzo zotavila, i tak ale nelze toto onemocnění podceňovat. Se zátěží začněte, až Vám to dovolí Vaše lékařka a hlavně pozvolna, nepřežeňte to, i když už se cítíte dobře. S pozdravem MUDr. lea Blahníková

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
mononukleoza a sex | Od: hana | 11.9.2014 09:18
Zdravim,chci se jen zeptat jestli muzu mit sex s
pritelem kdyz ma mononukleozu?diky
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: