Mononukleoza

Dobrý den, mám mononukleozu, ale jaterní testy mám v pořádku. Je možné, že by mi mononukleoza vůbec nezasáhla játra? Pokud by byli testy i nadále v pořádku musím držet dietu??

Odpověď odborníka:

Ano, možné to je. Při mononukleóze nemusí být játra vždy zasažena (zvýšené jaterní testy). Je ale otázkou, zda byla diagnostikována mononukleóza na začátku onemocnění (a jaterní testy ještě nemáte zvýšené) nebo na konci onemocnění (kdy už nemáte jaterní testy zvýšené). Každopádně bych doporučila držet volnou jaterní dietu do další kontroly jaterních testů a pokud i nadále zůstanou v normě, dietu bych ukončila.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: