Mononukleoza

Dobrý den, již 3.týden jsem doma s mononukleozou (první týden jsem si teda myslela, že je to angína, ale následné testy to vyvrátily). Už týden je mi dobře. Nemám teploty, v krku mě nebolí, uzliny nemám... Tento týden mi naměřili ALT 1,6 . Letos maturuji a potřebuji co nejrychleji zpět do školy. Co se mi může stát, když v tomto stavu začnu od příštího týdne chodit do školy ? Nevidím v tom problém. Dietu budu dodržovat, je mi dobře... přece nebudu kvůli zvýšeným jaterním testům ležet doma a dívat se, jak mi s každým dalším dnem doma uniká šance dostat se na VŠ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, onemocnění se může zhoršit a mohlo by dojít k poškození jater. Také ještě můžete být infekční a mohla byste někoho nakazit. Domluvte se na školní docházce s Vaším ošetřujícím lékařem, stejně tak na režimu obecně.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: