Mononukleóza

Dobrý den, mononukleózu jsem měla nakonci září, měla jsem tu nemírnější s hodnotou 2, poté jsem necvičila, odpočívala a v půlce října šla na testy, moje hodnota byla 1 a tak mi doktor řekl, že můžu od listopadu pomalu začít cvičit, dietu jsem poté dodržovala ještě týden! (+nepila jsem alkohol!ten mohu teprve pít až v lednu!!!)Začala jsem z TV a poté i s tréninkami, náhle mě v po 2 TV začalo bolet v krku, bojím se, že se mi moonnukleóza vrátila:( myslíte, že je možné, že se mi vrátila, a co mám dělat? Stačí jen držet zase dietu a cvičit co nejméně? :O děkuji za odpověď! :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kamilo. Bolest v krku nemusí souviset s návratem mononukleózy, může to být jen běžná viroza. Ale i běžná viroza může jaterní testy zhoršit, pokud jste byla nemocná nedávno. Doporučuji znovu šetřící režim, rekonvalescence po infekční mononukleóze by měla být několikaměsíční, většinou doporučujeme alespoň 3 měsíce bez sportu a fyzické námahy. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: