Mononukleóza a sexuální život

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, nedávno jsem prodělala mononukleozu, jaterní testy se mi už lepší, ted musím držet dietu...zajímalo by mě, jestli je nutné vysadit antikoncepci a kdy je možné začít znovu se sexuálním životem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v sexuálním životě byste neměla být zcela omezená, je však na místě velká opatrnost, játra i slezina mohou být zvětšené a náchylné k poranění a krvácení. Dokud nebudete zcela zdráva (i několik měsíců) měla byste vyloučit fyzické vyčerpání. Pokud začnete se sexuálním životem, je na místě použití prezervativu, těhotenství by v této fázi nebylo vhodné. Musíte počkat, až vám po dalších testech bude řečeno, že je již vše zcela v pořádku. Hormonální antikoncepci vzhledem k tomu, že značně zatěžuje játra, je nutné vysadit. Navíc, přesnou fázi vašeho onemocnění zná jen váš lékař, poraďte se ještě s ním.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: